Свет

ЕУ СЕ РАСПАДА ЗА ДВЕ ГОДИНЕ?

Фото: Јутјуб

Према речима руског стручњака Михаила Хазина, питање скорог распада Европске уније може се решити у наредне две до три године.

Како је експерт приметио, лидери многих водећих европских земаља, посебно Француске и Немачке, веома активно се баве овим.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хазин је напоменуо, да ће антируске санкције које су уведене у последњих неколико месеци нанети огроман ударац економији ЕУ. Њихова акција је умногоме поткопала целокупну европску привреду, али посебно немачку.

Ствар је у томе, што је Немачка индустријски центар Европе, коме је потребно приступачно и јефтино гориво. Осим тога, потребна је довољна количина горива како би фабрике и погони могли непрекидно да функционишу. Санкције су ускратиле то Немачкој.

Према прогнозама стручњака, до распада европске заједнице може доћи по принципу сиромашних и богатих земаља. У овом случају, државе као што су Немачка, Француска, Шпанија, Италија, Португал и земље Бенелукса могу формирати нову унију.

Међутим, државе источне Европе, као и Грчка и балканске земље, могу једноставно отпасти. Богате европске силе можда желе да престану да их финансирају, како би саме решиле озбиљне економске проблеме.

Како примећује Хазин, сами европски званичници који доносе врло кратковиде одлуке, које погубно утичу на економију целе зоне, воде раном колапсу Европске уније. Они су унију већ довели у кризу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс

Ознаке