Русија

Фантастичне вести за Русију и савезнике

Венецуела је поднела захтев за улазак у БРИКС и нада се позитивној одлуци о пријему у ову организацију, саопштио је председник Венецуеле Николас Мадуро.

– Венецуела је послала предлог за улазак у БРИКС, надамо се да ће овај предлог бити позитивно размотрен. Очекујемо позитиван одговор Бразила, Русије, Индије, Кине и Јужне Африке, како би пре или касније наша земља постала чланица те организације – рекао је Мадуро у ауторском програму канала Venezolana de Television „Са Мадуром“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лидер Венецуеле је истакао да БРИКС игра водећу улогу у изградњи новог света и отвара динамичан пут ка мултиполарном свету.

Очекује се да ће на самиту БРИКС-а, који ће бити одржан у Јоханесбургу од 22. до 24. августа, бити размотрене званичне пријаве које су неке земље поднеле за приступање овом економском блоку. Јужноафрички председник Сирил Рамафоса најавио је да ће самит БРИКС-а, бити лицем у лице.

– Имаћемо самит БРИКС-а лицем у лице… Неће бити виртуелно – навео је председник на Твитеру.

Рамафоса је подсетио да БРИКС није одржавао самите лицем у лице скоро три године.

БРИКС окупља Бразил, Русију, Индију, Кину и Јужну Африку. Бројне друге земље намеравају да се прикључе економском блоку, укључујући Аргентину, Иран, Индонезију, Турску, Саудијску Арабију и Египат.

Јужна Африка је раније ове године преузела председавање БРИКС-у од Кине, које ће трајати до краја 2023.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ