Русија

Шојгу шокирао свет, од Украјине неће остати ништа!

Оружане снаге Украјине изгубиле су у јулу скоро 21.000 војника, саопштио је руски министар одбране Сергеј Шојгу на конференцијском позиву са руководством Оружаних снага Русије.

– У протеклих месец дана, као резултат успешних акција руских трупа, губици непријатеља износили су 20.824 особе и 2.227 јединица различитог наоружања – прецизирао је Шојгу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, руска војска уништила је десет тенкова „леопард“, 11 америчких БМП „бредлија“, 40 америчких артиљеријских система М777, као и 50 самоходних артиљеријских оружја из Велике Британије, САД, Немачке, Француске и Пољске.

Шојгу је нагласио да Кијев нема успеха на бојном пољу, без обзира на западно оружје које се Украјини масовно испоручује.

Оружане снаге Русије појачале интензитет напада на украјинске војне објекте

Шојгу је додао да су руске оружане снаге значајно повећале интензитет напада на украјинске војне објекте, због терористичких напада у Русији.

– Интензитет удара на украјинске војне објекте, укључујући и оне који подржавају ове терористичке нападе, вишеструко је повећан – нагласио је.

Како је навео, руске трупе су активне у свим областима Специјалне војне операције у Украјини, фокусирајући се на слабљење борбених способности непријатеља.

– Обједињена група снага наставља да води активна борбена дејства у свим правцима, концентришући своје главне напоре на слабљење борбених способности непријатеља – објаснио је руски министар.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс/рт

 

Ознаке