Србија

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ МЕТЕОРОЛОГА: У наредним сатима стиже невреме у ова два града

Фото: Инстаграм принтскрин

Широм Србије овог послеподнева је ведро и врело. Тренутне температуре достижу и 36°Ц, у Београду је 34°Ц. Златибор и Сјеница мере 28°Ц, а Копаоник 21°Ц.

У овом тренутку над деловима Србије има јачег развоја облачности са пљусковима и грмљавином, најавио је метеоролог Ђорђе Ђурић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У наставку послеподнева над југоисточним, јужним, западним и брдско-планинским пределима Србије очекује се јачи развој облачности са локалним пљусковима и грмљавином. Локално се очекује и преко 20 литара кише по квадратном метру. Ови грмљавински процеси у североисточној и источној висинској струји премештаће се према западу.

У наредна два до три сата најинтинезивнији пљускови са грмљавином очекују се на ширем подручју Ужица и Врања, као и у брдско-планинским пределима ових подручја, али и на ширем подручју Пештера, нарочито на ширем подручју Тутина.

Падавине ће бити локалног, али јаког карактера и док поједини предели буду добили и веће количине падавине, недалеко може проћи без каши кише. У пределима са пљусковима очекује се само краткотрајно освежење и тренутни пад температуре ваздуха.

У осталим пределима Србије до краја дана остаће ведро и врело, уз температуре и до 37°Ц.

За разлику од данашњег, сутрашњи дан донеће знатно веће нестабилности и то ширем подурчју Србије, нарочито пределима јужније од Саве и Дунава.

Иначе, топлотни талас на подручју Србије задржаће се све до краја седмице.

Извор: Курир.рс/Телеграф