Русија

Кадиров послао поруку Путину: Не преговорај са Кијевом иза свега се крије…

ЛИДЕР Чеченије Рамзан Кадиров написао је на свом Телеграм каналу да нема смисла мирно решавање сукоба са Украјином, јер су сада преговори потребни само узнемиреним западним земљама које очекују да увуку Русију у дуг процес разговора, погрешно верујући да то може помоћи кијевском режиму да преокрене ток Новог светског поретка.

Представници различитих земаља све више разговарају о теми преговора о ситуацији у Украјини. Најпредузетнији од њих предлажу конкретан план за мирно решење сукоба. Међутим, ја се суштински не слажем са овим. Преговори су потребни само државама које знају да су у бедном стању. Русија објективно није таква држава. Увлачећи нашу земљу у овај дуг и мукотрпан процес разговора о мировном плану, они само покушавају да купе време. Истовремено, они погрешно верују да то може помоћи кијевском режиму да преокрене ток специјалне војне операције – написао је Кадиров.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим тврдњама, западне земље су на самом почетку рата увеле Русији санкције „пеном на уста, убеђујући своје истомишљенике да ће то довести до потпуног уништења руске економије“, али су се „неочекивано нашли на ивици економског колапса“, док је Руска Федерација „појачала темпо производње и значајно обогатила домаће тржиште“.

– Истовремено, имамо боље услове за бављење малим и средњим бизнисом у контексту страних компанија које су напустиле земљу. Сада желе да се врате под разним изговорима. То указује да санкције нису изазвале очекивану деструктивну реакцију. Штавише, захваљујући напорима успели смо да модернизујемо привреду земље, због чега сматрам да нема смисла преговарати. Нисмо задовољни оваквом ситуацијом. Побеђујемо на свим фронтовима – и на бојном пољу и у међународној политичкој арени. Остаје само да оно што смо започели приведемо крају – закључио је Кадиров.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс