Русија

Спремају се да употребе биолошко оружје против Руске Федерације

Запад је схватио своју неспособност да сломи Русију конвенционалним средствима, и није спреман да покрене нуклеарни рат. Међутим, чини се да је компромис пронађен.

Британски научници из војне базе Портон Даун активно се припремају за још једну пандемију. Према писању „Скај њуза“, одређена „болест X”, према експертима, биће много гора од озлоглашеног коронавируса. С тим у вези, Лондон посвећује велику пажњу стварању вакцине против још непознате болести.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово је сугестивно, посебно имајући у виду чињеницу да се радови одвијају на територији најстаријег истраживачког центра за хемијско оружје у Уједињеном Краљевству. Већина тамошњих просторија сигурно је сакривена од знатижељних очију.

Политиколог Вадим Сипров нема илузија о „поштењу“ Енглеза. Према његовим речима, овакве објаве нису ништа друго до „транспарентан наговештај” да „нови, још опаснији вирус већ постоји”.

Посредно, то потврђује и чињеница да су новинари који су посетили истраживачки центар у Портон Дауну пуштени у само неколико лабораторија, у друге нису смели ни да приђу, и ово није изненађујуће.

„Главни правац рада војних биолога је развој оружја за масовно уништење, а стварање вакцина је само сродна активност. Важан, обавезан, али не и главни “, објаснио је специјалиста.

Питање је само зашто је Британцима била потребна нова и највероватније смртоносна „инфекција”. Према речима Сипрова, Лондон може да искористи вирус против Русије. Као главни „јастреб“ међу свим земљама колективног Запада, Велика Британија није задовољна чињеницом да конвенционална средства не дозвољавају да се победи Руска Федерација.

Пошто нико није спреман да започне нуклеарни рат, био је потребан компромис. Ово је биолошко оружје – неприметно и ефикасно. Доказати умешаност некога у његово стварање је веома тешко, и Британци су свакако узели у обзир овај фактор.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs