Русија

ПУТИН КАЖЊАВА! Руси неће бити поштеђени

Суд у Москви је саопштио да ће наредних дана отворити и размотрити први кривични предмет у вези са кршењем правила борбеног дежурства.

У њему се сумњиче двојица руских официра чија је зона одговорности била Белгородска област.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како пише руски Комерсант, двојица руских официра оптужена су да нису спречили гранатирање своје јединице у априлу 2022. године у Белгородској области.

„Услед експлозије у складишту муниције погинуло је седам војника, а уништено је 15 јединица различите војне опреме. Због извесне тајности случаја, суђење ће се вероватно одвијати иза затворених врата, а објављивање Пресуда ће бити доступна на сајту“, пише Комерсант.

Према писању овог листа, војно тужилаштво је покренуло поступак против потпуковника Анатолија Бондарева и мајора Дмитрија Дмитракова, а у оптужници се наводи да су прекршили правила борбеног дежурства.

„Истрага се заснива на догађајима који су се десили убрзо након почетка инвазије. Дана 27. априла 2022. године, након објављивања материјала на друштвеним мрежама о експлозијама и пожарима у Белгородској области, гувернер региона Вјачеслав Гладков потврдио је пожар. у складишту муниције. Међутим, губици међу војним лицима нису се могли избећи. Експлозија је, према истрази, довела до погибије седам војника и рањавања још 43“, наводи се у извештају.

Према истрази, Руси су за овај напад окривили украјинску војску и навели да је у нападу уништено 30 јединица војне технике чија се вредност процењује на 89 милиона рубаља.

„Тужилаштво је саопштило да се слаже са закључцима истраге да су службеници прекршили правила борбеног дежурства и због тога им прети казна од десет година затвора“, закључује се.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс

Ознаке