Русија

НЕШТО ЈЕ ЧУДНО! Ово су последње речи стјуардесе у Пригожиновом авиону

Фото: Фејсбук принтскрин

Нижу се теорије о томе шта је узрок пада авиона у којем је наводно погинуо шеф Вагнера Јевгениј Пригожин.

Руски rucriminal.info – сајт који настоји да разоткрије корупцију и прикривене тактике које користи московска елита – тврди да је лет Пригожиновог авиона одложен пре полетања због “техничких прегледа”, што је додатак спекулацијама да је летелица била мета бомбе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сајт је тврдио да је Кристина Распопова, стјуардеса у Пригожиновом авиону, рекла својој породици пре полетања да је лет одложен због техничких проблема и да тим обавља поправке.

Стјуардеса Распопова (39) се пожалила породици због кашњења лета.

Кристина је наговестила да је авион „поправљен“ пре лета. Телеграм канал „ВЧК-ОГПУ” наводи да је Распопова рекла рођацима да је авионом „на чудан начин манипулисано“ пре последњег лета и да су поправке које су урађене „неразумљиве“.

Она је у среду ујутру на друштвеним мрежама објавила фотографију свог доручка и кофера са натписом „Cabin“.

Распопова је иначе била разведена, а њен брат је Јевгениј Распопов, заменик тужиоца Јеманжелинска, у Чељабинској области.

Распопова се запослила у компанији МНТ Аеро, у чијем је власништву авион који се срушио, и из Москве се преселила да живи у Санкт Петербургу.

Пре тога је радила и у пословној авијацији.

– Авион је био на хитној поправци. Чекали су лет. Била је то нека поправка, ништа посебно. Стигли су до авиона и били су спремни да крену. Све је било у реду. Чинило се као да је била тамо а, да, чекала је лет бар неколико дана. Рекла је да је дестинација у Русији. Чекали су да их позову – рекао је један од рођака стјуардесе.

– Што се тиче поправке, рекла је да је то или одржавање или поправка. Чекали су да наредбу за полазак – додао је рођак.

Погинула је заједно са још деветоро путника и чланова посаде у Тверској области.

Британски обавештајни извори рекли су раније данас ББЦ да имају разлога да сумњају да иза пада авиона стоји руска домаћа безбедносна служба ФСБ.

Сумња се и да је у пад авиона, у којем се налазио Јевгениј Пригожин, уплетен његов лични пилот Артем Степанов, оснивач „МНТ Аеро“.

Руски медији су објавили да је тело вође вагнероваца Јевгенија Пригожина званично идентификовано у мртвачници.

Извор: Курир.рс/Блиц