Русија

НЕШТО ЈЕ ЧУДНО! Ово су последње речи стјуардесе у Пригожиновом авиону

Фото: Фејсбук принтскрин

Нижу се теорије о томе шта је узрок пада авиона у којем је наводно погинуо шеф Вагнера Јевгениј Пригожин.

Руски rucriminal.info – сајт који настоји да разоткрије корупцију и прикривене тактике које користи московска елита – тврди да је лет Пригожиновог авиона одложен пре полетања због “техничких прегледа”, што је додатак спекулацијама да је летелица била мета бомбе.

Сајт је тврдио да је Кристина Распопова, стјуардеса у Пригожиновом авиону, рекла својој породици пре полетања да је лет одложен због техничких проблема и да тим обавља поправке.

Стјуардеса Распопова (39) се пожалила породици због кашњења лета.

Кристина је наговестила да је авион „поправљен“ пре лета. Телеграм канал „ВЧК-ОГПУ” наводи да је Распопова рекла рођацима да је авионом „на чудан начин манипулисано“ пре последњег лета и да су поправке које су урађене „неразумљиве“.

Она је у среду ујутру на друштвеним мрежама објавила фотографију свог доручка и кофера са натписом „Cabin“.

Распопова је иначе била разведена, а њен брат је Јевгениј Распопов, заменик тужиоца Јеманжелинска, у Чељабинској области.

Распопова се запослила у компанији МНТ Аеро, у чијем је власништву авион који се срушио, и из Москве се преселила да живи у Санкт Петербургу.

Пре тога је радила и у пословној авијацији.

– Авион је био на хитној поправци. Чекали су лет. Била је то нека поправка, ништа посебно. Стигли су до авиона и били су спремни да крену. Све је било у реду. Чинило се као да је била тамо а, да, чекала је лет бар неколико дана. Рекла је да је дестинација у Русији. Чекали су да их позову – рекао је један од рођака стјуардесе.

– Што се тиче поправке, рекла је да је то или одржавање или поправка. Чекали су да наредбу за полазак – додао је рођак.

Погинула је заједно са још деветоро путника и чланова посаде у Тверској области.

Британски обавештајни извори рекли су раније данас ББЦ да имају разлога да сумњају да иза пада авиона стоји руска домаћа безбедносна служба ФСБ.

Сумња се и да је у пад авиона, у којем се налазио Јевгениј Пригожин, уплетен његов лични пилот Артем Степанов, оснивач „МНТ Аеро“.

Руски медији су објавили да је тело вође вагнероваца Јевгенија Пригожина званично идентификовано у мртвачници.

Извор: Курир.рс/Блиц

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ