Русија

„ПОСТОЈИ ШАНСА ДА ПРИГОЖИН ИПАК НИЈЕ МРТАВ!“ Ово се дешава

Руско издање “Реадовка”, повезано са Пригожином, наводи да Вагнер има “давно успостављен механизам деловања у случају смрти њихових вођа.

Њих двојица су, наводно, погинула синоћ, са још осам особа, када се авион у ком су се налазили, срушио. Наводно, јер не постоји званична потврда смрти оснивача Вагнера Јевгенија Пригожина, његове десне руке Дмитрија Уткина, као уосталом ни једне особе с тог лета који је ишао из Санкт Петербурга ка Москви.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да забуна буде још већа, у званичном извештају не наводи се ни једно име, Москва ћути, а Јевгениј Пригожин већ је једном васкрсао из авионске несреће. Такође, у истом тренутку су полетела два Пригожонова авиона.

Извор на који се позива “Реадовка” потврдио је да Вагнер има усвојен, пун механизам мобилизације уколико Пригожин или Уткин страдају, без обзира ко би за ту смрт могао да буде одговоран.

Није међутим, наведено у којој мери ће Вагнерови плаћеници реаговати.

Али канали повезани са Вагнером објавили су серију осветољубивих порука након пада авиона, обећавајући одмазду ако се потврди да је њихов вођа мртав и проглашавајући људе одговорним “издајницима“ Русије.

То указује на, како сматра бивши шеф МИ6 сер Џон Сојерс, да све индиције указују на чињеницу да је Путин извео све то.

“Путин поново успоставља контролу, ставља свима јасно до знања шта ће им се десити уколико га изазову”, рекао је он, па на крају додао “да постоји шанса да Пригожин ипак није мртав”.

Такође, према његовим речима, постојало би неколико доказа да је Пригожинов авион гађан, а за сада их нема, што значи да је унутар авиона унета справа која је изазвала експлозију која је оборила авион.

Извор: Б92