Русија

СЛУЧАЈНОСТ ИЛИ… „Добро погледајте где се срушио Пригожинов авион. То се зове СИМБОЛИЧНА КАЗНА“ Ембраер РАЗНЕТ! (ВИДЕО)

Фото: Твитер принтскрин

Медији преносе да је Пригожиново име на списку путника, али није познато да ли је он заиста био у авиону.

Мање од два месеца после неуспелог покушаја државног удара, Јевгениј Пригожин, власник приватне руске формације Вагнер и носилац титуле Херој Русије, коју је лично добио од Путина, је погинуо под необјашњивим околностима, у авионској несрећи!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мистерија се наставља, јер руски, и независни и режимски медији наводе да се његово име налази на списку путника, али се не зна да ли је заиста био у авиону!

Додуше, чак су и руски новинари изненађени брзином којом је руско Министарство ваздушног саобраћаја објавило да је Пригожин на списку путника. Руска опозициона политичарка Ксенија Собчак, позивајући се на своје изворе, пише на свом Твитеру да је Пригожин „сигурно био” у авиону, а портал Медуза наводи да је колаборационистички проруски шеф Запорожја Владимир Рогов рекао да је разговарао са некима од „музичари“, како се у жаргону зову Вагнерови плаћеници, који су му потврдили смрт Јевгенија Пригожина и Дмитрија „Вагнера“ Уткина. Како преноси руски портал Фонтанка, остали путници су такође били команданти Вагнера.

Али није требало ни неколико сати након несреће да телеграмски канал Сива зона, који служи као Вагнеров портал, „утврди“ да је Пригожинов млазњак „оборен противваздушном ракетом испаљеном из базе у Бологову“. регион Тверске области“!

Руски независни портали База и Маш објавили су да је једна од верзија „пада“ авиона терористички напад. Неки сведоци несреће потврдили су медијима да је авион „експлодирао у ваздуху“. Портал Маш пише да су очевици пре пада авиона чули „две снажне експлозије“. После експлозије, авиону је отпало крило. Према једној верзији, узрок експлозије био је терористички напад на сам авион, пише портал База. Према ФлигхтРадар-у, авион је нестао са радара већ током пењања. Војни аналитичар Јуриј Феодоров каже за портал да је приметио да путања пада авиона (тренутак снимљен на снимку) може указивати на експлозију у авиону. Сумња се, међутим, у верзију са „паљбом са земље“ јер се на снимку не види никакав траг пројектила. Извор портала База тврди да пилоти нису обавестили диспечере ни о каквој ванредној ситуацији. Међутим, независни руски медиј на енглеском, Мосцов Тимес, из извора блиског руској влади, сигуран је да оно што се догодило, као и место пада Пригожиновог авиона, није случајно (село у којем се срушио авион је који се налази 50-ак километара од резиденције руског председника Владимира Путина у Валдају) – „највероватније је симболична казна Јевгенија Пригожина за побуну“.

– Недалеко од председничке резиденције у Валдају налазе се четири дивизиона С-300 који чувају небо над резиденцијом. Све је логично“, рекао је високи извор за Москва тајмс.

– Погледајте како је пао – једноставно је оборен. Авион је управо изгубио путању“, рекао је извор. Од када је покушао војни удар, Јевгенију Пригожину је саветовано да не прилази прозорима, они могу бити нестабилни у Русији, али очигледно знају и како да пониште кочнице на руским. авиони, када су неподесни за њих путнике.

Према планеспоттерс.нет, Вагнер група је купила злокобни авион Ембраер (ЕРЈ-135) у септембру 2020. Новинар Андреј Захаров тврди да се Пригожин у среду, 23. августа, вратио из Африке заједно са целим командним саставом своје приватне војске, а медији су објавили и његов снимак из „неке пустиње“.

Непосредно након вести о рушењу Пригожиновог авиона, Владимир Путин је присуствовао свечаној академији у част 80. годишњице Курске битке у Другом светском рату.

Извор: Курир.рс