Свет

НЕШТО ОПАСНО СЕ СПРЕМА: САД су кренуле у отворени рат са Русијом

Амерички прокси рат против Русије вероватно ће постати отворени рат у наредних годину дана, изјавио је бивши водитељ „Фокс Њуза“, Такер Карлсон.

Владајућим демократама је потребан рат да би задржали власт, и превише републиканаца је спремно да пристане на рат, додао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Учиниће све да победе“, рекао је Карлсон у једносатном интервјуу са радио водитељем Адамом Каролом. Тврди, да је мало вероватно још једно затварање због корона вируса, јер би превише људи одбило да се повинује, па ће „заратити са Русијом, то ће урадити“.

„Биће врућег рата између САД и Русије у наредној години“, рекао је Карлсон. „Мислим да нећемо победити.“

„Ми смо већ у рату са Русијом, наравно, финансирамо њихове непријатеље“, додао је он. САД су издвојиле више од 130 милијарди долара за Кијев у последњих 18 месеци за оружје, војну опрему, муницију и плате владиних званичника.

„Мислим да би се то лако могло догодити“, наставио је бивши водитељ кабловске телевизије. „Мислим да бисмо могли да инсценирамо нови „Тонкин залив“ у Пољској, где би за пале пројектиле окривили Русе, а онда би рекли: „Наш НАТО савезник је нападнут! Идемо у рат!“ Могу да видим да се то дешава веома лако.“

У августу 1964. САД су измислиле инцидент са северновијетнамском морнарицом у „Тонкинском заливу“ као изговор за распоређивање копнених трупа у Јужном Вијетнаму.

Сценарио који је Карлсон описао већ се десио, када је украјинска противваздушна ракета погодила село преко границе са Пољском прошлог новембра, убивши два локална цивила. Међутим, Варшава и Вашингтон су брзо оповргли тврдњу Кијева да је то био руски удар.

Карлсон тврди, да би САД могле вечерас да „наметну мир у Украјини“, тако што ће прекинути финансирање Кијева.

„Међутим, ја бих се кладио у своју кућу на то, да ми идемо у рат са Русијом“, рекао је он. „И, наравно, улози су све. Живот на планети. Ово су два највећа нуклеарна арсенала на свету, који се суочавају један против другог.

САД су „већ изгубиле контролу над светом – америчка империја је тренутно у слободном паду – и ми ћемо изгубити амерички долар, а када се то догоди имаћемо право сиромаштво овде, као на нивоу „Велике депресије“, а то ће доћи из овог рата“, рекао је Карлсон. Он је додао да већина Американаца то можда неће моћи да види, али је „супер очигледно“ када неко напусти САД и оде у иностранство, чак и на кратко.

Штавише, САД су „сломиле“ немачку економију „када је Бајденова администрација дигла у ваздух Северни ток“ прошлог септембра, а њена политика у Украјини учинила је много да поткопа Западну Европу, јединог правог савезника Вашингтона у свету.

Карлсон се управо вратио из Мађарске, где је учествовао на конференцији и интервјуисао премијера Виктора Орбана за његову нову емисију на мрежи „X“, некадашњем „Твитеру“.

Карлсон је платформу за друштвене медије Елона Маска учинио својим новим домом, након што је „Фокс Њуз“ отказао његову најбоље гледану вечерњу емисију у априлу, из разлога који никада нису објављени у јавности.

Извор: Wебтрибуне.рс

Ознаке