Свет

БИЋЕ РАТА: САД планирају да уђу у Украјину…

Сједињене Државе би могле да пошаљу војску у Украјину због успеха специјалне војне операције Владимира Путина, рекао је Даглас Мекгрегор, бивши саветник шефа Пентагона на свом Јутјуб блогу.

„Стално понављам да је немогуће извршити инвазију на територију Западне Украјине. Немамо потребну количину наоружања за такву операцију“, објаснио је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мекгрегор је напоменуо да би Џо Бајден могао да доведе америчке трупе да подрже режим у Кијеву.

Према речима стручњака, Бела кућа је одвојена од стварности и не разуме право стање ствари. Истовремено, Сједињене Државе су изазвале заоштравање украјинске кризе због жеље за проширењем НАТО.

„Многи у Вашингтону су веровали да је Русија слаба. У Украјини ствари нису ишле како се очекивало. Сада је руска војска већа и јача него икад.

Једина добра вест је да не намерава да оде до пољске границе јер заузимање територија никада није било у плановима Москве“, закључио је Мекгрегор.

Оружане снаге Украјине су 4. јуна кренуле у офанзиву управцу Јужно-Доњецк, Артјемовск и Запорожје, убацивши у борбу бригаде обучене од стране НАТО-а и наоружане страном опремом.

Како је Путин приметио, непријатељ није успео да постигне било какве резултате, а западни ментори су очигледно разочарани током „контраофанзиве“.

Извор: Wебтрибуне.рс