Русија Свет

СВЕТ НА НОГАМА! Стигло упозорење! Путин поручио Американцима: ГУБИТЕ СЕ ОДАВДЕ!

Русија је позвала Сједињене Америчке Државе да “престану да звецкају оружјем” и траже изговоре за присуство у Црном мору, објавила је на Твитеру руска амбасада у Вашингтону

– Позивамо Оружане снаге САД да престану са непромишљеним звецкањем оружја и да се баве својим пословима у територијалним водама Сједињених Америчких Држава – истакле су руске дипломате.

Они су додали да “мир и безбедност у Црном мору немају потребу за страним мешањем”.

– Изгледа да америчка Шеста флота једва чека да пронађе непријатеља у Црном мору. Очајнички траже изговор за повећање свог присуства у региону – сада отворено, под маском војних вежби – додаје се у саопштењу руске стране.

Раније је прес-служба америчке Шесте флоте саопштила да су бродови Ратне морнарице САД и Турске, уз подршку два турска ловца Ф-16, реализовали заједничке војне вежбе у Црном мору 9. фебруара.

Вежбе су предвиђале откривање подморница условног противника. Били су укључени и амерички разарачи “Портер” и “Доналд Кук”, поморски патролни авион “Посејдон”, турске фрегате “Орук Реис” и “Тургутреис”, два ловца Ф-16 и извиђачки авион.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/ rs.sputniknews.com