Русија

Путин шокирао Американце: Америчка нација није посебна и изузетна!

Руски председник Владимир Путин изразио је данас скепсу поводом идеје коју заступа актуелни председник САД Барак Обама да је америцка нација изузетна
Несумњиво, Сједињене Државе и амерички народ – то је велика земља и велики народ, нема сумње. Нико то не спори, али, ипак, говорити о изузетности, чини ми се да је то превише и да ствара одређене проблеме у узајамним односима, не само према Русији, како ми се чини – рекао је Путин у интервјуу јапанским медијима уочи посете Јапану, преноси Спутњик.
Он је навео да је Москва желела да развија односе са актуелном америчком администрацијом, али некако нису успели у кључним правцима, и то не, сматра Путин, руском кривицом. Руски председник је навео пример проблема који су настали измеду две земље.

– Ево, на пример, наше америчке колеге су, током решавања текућих питања, предложиле решавање сиријске кризе, а затим су одједном у УН изјавили да неће да се састану са нама нити да разговарају. Треба разумети шта уопште желе људи у једном ресору Сједињених Држава, у другом ресору, постоји ли неки општи став? И то се десило више пута, у више праваца наше сарадње – рекао је Путин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он се дотакао и теме сарадње са изабраним председницима САД Доналдом Трампом, који ће ступити на дужност 20. јануара.

– Убудуће треба разумети како ће републиканци остварити своје тежње да учине САД поново великом државом – навео је Путин и изразио наду да проблема у сарадњи две земље неће бити.

Извор: Tanjug,Vestionline