Русија Свет

Пакао за Русе, рат добија нову димензију!

Украјинске трупе испалиле су вечерас још једну касетну муницију и две ракете из М270 вишецевног лансера ракета (МЛРС) на Доњецк, саопштило је представништво ДНР у Заједничком центру за контролу и координацију питања у вези са ратним злочинима Украјине (ЈЦЦЦ).

„Забележена је ватра са стране Оружаних снага Украјине у правцу насеља Нетајлово, град Доњецк (Кијевски округ). Испаљена је касетна муниција“, наводи се у објави представништва на Телеграм каналу, преносе Риа новости.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

После 10 минута на град су испаљене две ракете из МЛРС-а.

Дописник РИА Новости је касније јавио да се у Доњецку чуло још неколико салви ПВО.

Градоначелник Доњецка Алексеј Кулемзин известио је на свом телеграм каналу да су фрагменти граната падали на централни Ворошиловски округ у граду као резултат гранатирања.

Гори кров универзитета

Након суботњег украјинског гранатирања Доњецка, пламен је захватио дрвени кров универзитета, изјавио је званичник министарства за ванредне ситуације Доњецке Народне Републике (ДНР).

– Након најновијег украјинског напада на Доњецк, гори зграда Економско-трговинског универзитета. Са ватром се бори 91 ватрогасац уз коришћење 19 јединица ватрогасне технике – изјавио је Алексеј Кострубицки, министар за ванредне ситуације Доњецке Народне Републике (ДНР), преноси Ројтерс.

Према прелиминарним информацијама, запалио се кров и плафон на целој згради са око 3.000 квадратних метара захвац́ених површина.

Подсетимо, Украјина, која је прошлог месеца добила америчку касетну муницију, обећала је да ће је користити само за разбијање положаја непријатељских трупа.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг

Ознаке