Србија

ПРОГНОЗА! Данас свежије са кишом: Ево када нам стиже промена времена

ВРЕМЕНСКА прогноза за среду, 2. август 2023. године

Време у Србији

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Србији мало свежије – ујутро и пре подне променљиво облачно, понегде са краткотрајном кишом и локалним пљуском са грмљавином, док ће средином дана и по подне доћи до разведравања.

Ветар слаб и умерен северозападни, по подне у скретању на јужни и југоисточни. Најнижа температура од 15 до 19 степени, највиша од 28 до 32 степена.

Време у Београду

И у Београду мало свежије, пре подне променљиво облачно, а краткотрајна киша или локални пљусак очекују се ујутро. Од средине дана почиње разведравање. Ветар слаб до умерен северозападни, по подне у скретању на југоисточни. Најнижа температура око 19 степени, а највиша око 28 степени.

Време наредних дана

Према прогнози за наредних седам дана, у Србији ће у четвртак и петак бити претежно сунчано и осетно топлије са максималним температурама од 34 до 38 степени.

За викенд се очекује захлађење за 10 до 15 степени, у суботу у свим крајевима местимично с кишом, пљусковима, грмљавином и локално обилним падавинама, а у недељу ујутро и пре подне на истоку и југу још понегде са краткотрајном кишом или пљуском. У недељу увече на северу и западу, а током ноћи ка понедељку и у осталим крајевима, доћи ће до новог пролазног наоблачења са кишом и локалним пљусковима са грмљавином.

Затим претежно сунчано, а од уторка се очекује и мањи пораст температуре.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс

Ознаке