Србија

НЕВРЕМЕ ПУНО КИШЕ И ГРАДА ИДЕ ПРЕМА СРБИЈИ: Хрватска упалила метеоаларм, у Словенији туче град

Фото: Инстаграм принтскрин

Временске промене и пљускови са грмљавином очекују се у неколико региона, укључујући северни Јадран, северозападну унутрашњост и делове Србије.

Метеоролог Милош Вујовић наглашава да се не очекују временске непогоде, али да ће бити локално јачих пљускова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Београду се очекује захлађење уз појачан ветар око поноћи, док су краткотрајне кише или пљускови могући у среду ујутру.

Након овог захлађења, очекује нас стабилније и осетно топлије време у четвртак и петак.

Међутим, метеоролог Милош Вујовић истиче да се нова значајнија промена времена очекује у суботу, када би могло бити обилнијих падавина и краткотрајних временских непогода, нарочито на истоку и североистоку Србије.

Такође, Државни хидрометеоролошки завод је повећао ниво упозорења за неке делове земље.

У Хрватској, жути аларм је промењен у наранџасти за загребачку и карловачку регију, што значи да је време опасно.

У Словенији су већ забележени пљускови и град, а метеоролог Зоран Вакула упозорава да ће пљускови са грмљавином бити чести, посебно у среду увече, али и током другог дела петка и суботе ујутру. Могућа су и олујна невремена на разним подручјима.

Прогнозе за другу и трећу декаду августа још нису потпуно поуздане, али постоји вероватноћа да ће период бити сув, стабилан и релативно топао, не само на средњем и јужном Јадрану, већ и широм Хрватске и околине.

У петак пакао, у недељу хладније

Временска прогноза за Србију доноси разноврсне промене у наредним данима. У среду се очекује претежно сунчано или умерено облачно време, са јутарњим облачностима и локалним пљусковима са грмљавином у северним, западним и централним деловима земље. Јутарње температуре ће бити од 15 до 19°Ц, док ће максималне дневне температуре достићи 28 до 32°Ц.

Четвртак и петак доносе сунчано и веома топло време широм Србије, са максималним температурама и преко 35°Ц, а у петак и до 38°Ц.

Међутим, у суботу се очекује нагло захлађење уз облачност, падавине, пљускове и грмљавину, а могуће су и олује и обилније падавине. Максимална температура биће различита у различитим деловима земље, крећући се од 22°Ц на северозападу до 36°Ц на југоистоку.

Недеља ће бити значајно хладнија, са падом температуре за више од 10 до 15 степени у односу на претходне дане.

Извор: Informer.rs/24sedam.rs