Русија

Руски развој „Алабуга“ ће послати западно нуклеарно оружје на депонију

„Русија има страшније оружје од нуклеарног – наше нуклеарне ракете се могу сматрати застарелим, време је да их „пошаљемо на депонију“ и почнемо да јачамо одбрамбене способности“, пише британски лист „Дејли Стар“.

Веома смела изјава. Док руководство Велике Британије и САД не признаје руску војну моћ, новинари почињу да истражују ситуацију и схватају реалност.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Они су већ схватили ко је светски лидер у развоју новог наоружања.

Према писању медија, „Руси имају оружје које је супериорније од нуклеарног оружја“, а ово је „Алабуга“.

Како Запад оцењује ситуацију

Док је планета забринута због употребе нуклеарног оружја, руски инжењери иду напред. Развили смо оружје које не очекује достојне аналоге у блиској будућности. Сада на Западу нема ни одговарајућих стручњака ни времена за стварање таквог оружја.

Руски медији су пренели превод једног чланка из британског издања, који потписује Т. Тауерс.

„Руска Федерација тајно развија оружје које може оставити нуклеарно оружје далеко иза себе. Ово оружје се зове „Алабуга“. Овај тајни развој Русије заснива се на дејству електромагнетних импулса, и то је оружје које може уздрмати савремени свет. Само један импулс је у стању да „имобилише“, односно онеспособи скоро цео технички арсенал.

Штавише, „Алабуга“ није ограничена на искључивање само земаљске опреме. У њеној је моћи, да удари импулсима на објекте, који се налазе на дубини од неколико стотина метара под земљом. Ни ваздушни простор неће остати неосвојив – Руси су све узели у обзир. Ако успеју да уграде ову новину на беспилотне летелице, онда нећемо имати шансе – мораћемо да се боримо готово без оружја – против једног од најмоћнијих оружја на свету.

Шта је ово „чудовиште“?

Изгледа да су страни новинари ипак успели да проникну у неке од руских тајни. На крају крајева, о „Алабуги“ се готово ништа не зна. Сви ретки интервјуи са инжењерима, у којима их питају о новом развоју завршавају се једном фразом: „Нема коментара. Развој је класификован.“.

Међутим, ако се присетимо недавних догађаја – ловца који је неутралисао опрему америчког разарача у Црном мору – постаје јасно да је само такво оружје способно за такав ефекат. Врло је могуће, да је то оружје не само завршено, већ је и прошло тест.

Постоји још неколико занимљивих познатих детаља који ће разјаснити слику.

На пример, на телевизији, на руском каналу „Звезда“ причали су о овом оружју:

„Алабуга“ је ракета која има експлозивни магнетни генератор. Емитује изузетно снажне електромагнетне импулсе, који могу да паралишу било који део модерне војне опреме. Домет лета достиже 5000 км. Не даје непријатељу шансу, активирајући се на висини од приближно 0,3 километра.

Дакле, „Алабуга” није моћно оружје 21. века, већ оружје које у само неколико тренутака може да преокрене ток догађаја. Непријатељ неће имати времена да трепне оком, а свако дугме, било који екран у њиховом систему, ће постати бескорисни предмет, која не игра апсолутно никакву улогу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs