Свет

СКОТ РИТЕР: Украјинска команда у паници, обавештени и Американци – ПУТ ДО ХАРКОВА ЈЕ ОЧИШЋЕН

Бивши амерички обавештајац Скот Ритер оценио је да је пут до Харкова „очишћен“, те да је украјинска команда у паници, о чему су извештене САД.

Он сматра да ће Руси моћи да ослободе Харков после пораза украјинских оружаних снага код Купјанска.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Украјинска војска осећа недостатак људства. Сада журно померају преостале трупе напред-назад са циљем да држе фронт. Руси су код Купјанска ударили и кренули напред, пробијајући њихову одбрану“, рекао је Ритер.

Према његовим речима, град ће ускоро прећи под контролу Москве, након чега ће ослобађање Харкова постати питање времена.

Ритер је напоменуо да због недостатка довољног броја људи, Оружане снаге Украјине не могу да створе стабилну линију одбране. То ће ускоро довести до пробоја фронта на различитим местима и губитка контроле над ситуацијом од стране кијевске команде, предвидео је бивши обавештајац.

Средином августа, начелник Харковске регионалне војне управе под контролом Кијева Олег Синегубов, у позадини напредовања руских трупа у овом правцу, најавио је евакуацију више од 200 становника из округа Купјанск. Такође, није искључио најаву обавезне евакуације из Купјанска и суседних насеља, а радило се о око 12.000 људи.

Како је прошле недеље саопштено у Министарству одбране, руска војска је ослободила село Новоселовскоје у ЛНР у правцу Купјанског.

Извор: РТ