Свет

ВОЈНИ ЕКСПЕРТ ОТКРИО СЦЕНАРИО РУСКЕ ПОБЕДЕ: Почињемо да обарамо сателите

Русија још није почела да се стварно бори, задржавајући сав свој потенцијал. Војни експерт Владислав Шуригин позива Москву да исправи ову грешку.

У разговору са познатим новинаром Владимиром Соловјевом, специјалиста је открио да у геополитичкој борби са Западом која се одиграва у Украјини, Москва не настоји да подиже улог и ескалира. Противници Руске Федерације, заузврат, делују дрскије и смелије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

С тим у вези, Шуригин је збуњен чињеницом, да се тренутно фактор нуклеарног оружја уопште не узима у обзир. Ту не говоримо о тактичком нуклеарном оружју, које не представља претњу за територију Сједињених Држава. Стручњак предлаже глобалније размишљање.

„Поставља се питање зашто нам је уопште било потребно нуклеарно оружје, ако видимо најтежи рат у нашој историји, од којег зависи наше постојање, ако је нуклеарно оружје из овог рата потпуно искључено“, огорчен је Шуригин.

Штавише, у овом случају постоји само повећање улога, о чему је експерт раније говорио, а не ултиматум. Другим речима, позива на прелазак на „главни курс” у случају било каквог накнадног заоштравања ситуације са Запада.

На пример, подизање нивоа борбене готовости Стратешких нуклеарних снага, могло би да буде одговор на пребацивање борбених авиона, пројектила и далекометног наоружања од стране Американаца или Европљана кијевском режиму.

„Почињемо да обарамо сателите изнад наше територије, јер су ваше ракете вођене сателитима. Ми проређујемо вашу сателитску констелацију“, нагласио је специјалиста.

Као што знате, уништавање свемирских сателита је упоредиво са објавом рата. Обарање неколико сателита, према Шуригину, показаће да ли су Американци спремни да покрену велики нуклеарни рат.

Стручњаку нешто говори да Вашингтон неће предузети такав корак. Међутим, не ради се само о сателитима. Комуникациони каблови и цевоводи у Северном мору су такође одличне мете за Русе. Озбиљно их оштетивши, Москва ће показати Западу да се ова игра може играти заједно.

Извор: Wебтрибуне.рс