Свет

КОНВОЈИ ВАГНЕРОВИХ БОРАЦА НАПУШТАЈУ БЕЛОРУСИЈУ И ИДУ КА РУСИЈИ? Огласили се и поручили: Организоваћемо поход на Москву (ВИДЕО)

Фото: Твитер принтскрин

Након што су „Вагнер“ и Кремљ потврдили да је Јевгениј Пригожин погинуо у авионској несрећи код Москве, украјински Национални центар отпора саопштио је да конвоји Вагнерових бораца напуштају Белорусију и крећу ка Русији.

Извори у Белорусији кажу да су неки од Вагнерових базних кампова већ демонтирани током ноћи у среду на четвртак и да су припадници приватне војне групе формирали конвоје за напуштање земље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Конвоји вероватно иду ка граници са Русијом – саопштио је Центар.

Према изворима Центра у Белорусији, белоруска влада није одобрила повлачење групе плаћеника. Белоруске специјалне службе наводно покушавају да пресретну конвоје на граници.

Вест је пренео и Би-Би-Си, уз напомену да још нема званичне потврде. Додаје се да су све мобилне мреже у близини кампова у прекиду.

Подсетимо, шеф Вагнера Јевгениј Пригожин и његов истакнути командант Дмитриј Уткин били су међу путницима у авиону који се срушио у Русији, саопштила је руска владина агенција за ваздухопловство и додала да нико од путника није преживео.

Раније је руска агенција цивилног ваздухопловства Росавијација саопштила само да се Пригожин налази на списку путника обореног авиона.

Али касно у среду, агенција је дала имена свих седам путника и три члана посаде за које се сада зна да су били у авиону Ембраер који се срушио у близини Москве у среду.

Међутим, ни Розавијација ни било који други руски званичник још нису недвосмислено рекли да је Пригожин убијен. Још увек нема званичне реакције руских власти о несрећи.

Телеграм канали повезани са Вагнером запалили су се чим је потврђено да се Јевгениј Пригожин налази у малом приватном авиону који се срушио у близини Москве.

„Отворено кажемо да главни осумњичени за Пригожинову смрт седе у Кремљу. Државници на челу са Путином покушали су да га убију. Сви се питају шта ћемо ако се потврди смрт Пригожина. Рећи ћу вам само једно – спремите се за нас! Организоваћемо други поход на Москву“, објављено је на каналу Зелена зона.

Извор: Курир.рс/Јутарњи/ББЦ