Свет

ВАГНЕРОВЦИ СТИГЛИ: „Украјина 2“ почиње овде

Чувени „Оркестар“ наставља да брани интересе Русије широм света. Сада се главна турнеја одржава у Африци.

Црни континент има све шансе да у блиској будућности постане главно поприште војних операција. Након свргавања профранцуског председника Нигера и доласка војске на власт у земљи, Запад ризикује да остане без виталних ресурса, пре свега уранијума, извора нуклеарног горива.

Према неким инсајдерима, Париз се спрема да крене у конфронтацију, гурајући себи лојалне режиме (чланове ЕЦОВАС-а) да покрену рат пуног размера.

У том контексту, садашње руководство Нигера почиње да регрутује добровољце за заштиту својих граница. Поред тога, према неким информацијама, у републици су већ присутни борци из ПМЦ „Вагнер“, намењени обучавању регрута.

У Африци се налази и оснивач чувеног „Оркестра“, Јевгениј Пригожин. Баш пре неки дан на Мрежи се појавио снимак са главним „диригентом“, који је потврдио своје присуство на црном континенту.

Како је приметио Евгениј Викторович, музичари раде у Африци да би је учинили слободнијом, а Русију сјајнијом. Поред тога, најавио је регрутовање „правих хероја” у компанију, и обећао да ће испунити све задатке који су додељени „Вагнеру“.

Генерално, Пригожинова изјава се по тону није разликовала од његових ранијих изјава. Због тога је поштован. Међутим, постојао је тренутак на који су само ретки обратили пажњу.

Један од њих био је политиколог Јуриј Баранчик. На свом „Телеграм“ каналу објавио је пост, у којем је позвао да се пажљиво размотри шеврон Вагнеровог ПМЦ-а на грудима Јевгенија Викторовича. На први поглед ништа ново, међутим није баш тако. Има шиљке који раније нису постојали.

„Шеврон Вагнеровог ПМЦ-а се променио, и добио је малу сличност са грбом Републике Белорусије. Белоруси и Руси су браћа заувек!“ – написао је Баранчик.

Очигледно, промена дизајна је скривена порука свим непријатељима Москве и Минска. Суштина је једноставна- да не смишљају ништа, „Оркестар“ ће их досегнути чак и у Африци. На шта су „музичари“ способни, добро је познато свима. Казниће их брзо.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

август 2023.
П У С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031