Свет

ПОЧИЊЕ ОБРАЧУН: Зеленски побеснео, па за неуспех офанзиве оптужио њега

Председник Украјине Владимир Зеленски оптужио је главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Валерија Залужног за неуспех офанзивне операције Оружаних снага Украјине.

Ово је изјавио бивши аналитичар ЦИА Лари Џонсон на Јутјуб каналу Јудгинг Фреедом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Иако Залужни и даље командује трупама, Зеленски га је критиковао и оптужио за неуспех украјинске војске у овој контраофанзиви“, рекао је експерт.

Како је Џонсон приметио, одлука власти да не пусте на фронт представнике светске штампе елоквентно говори о поразу Оружаних снага Украјине, тако да медији нису могли свима да покажу колико су лоше ствари за кијевске безбедносне снаге на линија фронта.

Украјинска војска је 4. јуна кренула у контраофанзиву на јужнодоњецком, артјомовском и, пре свега, запорошком правцу, убацивши у борбене бригаде које је припремила Северноатлантска алијанса и наоружане западном техником.

Владимир Путин је 21. јула приметио да непријатељ нема резултата, а западни кустоси су били очигледно разочарани током „контраофанзиве“. Кијеву , према његовим речима, не помаже ни снабдевање оружјем и муницијом, ни слање хиљада плаћеника и саветника.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ