Свет

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ АМЕРИЧКОГ ЕКСПЕРТА: Ђинпининг ће „довести рат на Запад“ до краја 2024-те

Познати критичар Кине, Кајл Бас, изјавио је за „ЦНБЦ“ да верује да је кинески председник Си Ђинпинг одлучан да „донесе рат на Запад“, с инвазијом Тајвана вероватно пре краја 2024. године.

„Ако слушате шта кинески председник Си Ђинпинг каже, верујем да ће на крају повратити Тајван силом до краја наредне године“, рекао је Бас за емисију „Стреет Сигнс“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бас, који је оснивач и главни инвестициони директор компаније „Хаyман Цапитал Манагемент“, рекао је да Си, слично као и руски председник Владимир Путин, није забринут за економске последице таквог напада, наводи „ЦНБЦ“.

„Ми на Волстриту волимо да мислимо да Си то никада не би урадио, јер то нема економског смисла. Морамо да престанемо да размишљамо на тај начин, и да буквално почнемо да слушамо шта човек говори“, рекао је он.

Кинески председник је, приликом потврђивања свог трећег мандата у марту, навео потребу, да се „промовише миран развој односа преко мореуза“ са Тајваном, али је нагласио да би његова земља требало да се супротстави „спољним силама“ и покретима за независност.

Спор око Тајвана је глобално жариште, а већина на Западу га сматра самосталном државом. Пекинг је, у међувремену, позвао на „поновно уједињење“ са Тајваном, прошле године описујући свој статус у „белој књизи“ као „непроменљивог“ дела Кине.

Кинеско министарство спољних послова је такође у априлу саопштило, да је Тајван питање кинеског „суверенитета и безбедности“, и упозорило на страно мешање.

„Си Ђинпинг није економски фокусиран. Економија је нека врста средства за постизање његовог циља, веома слично Путину“, рекао је Бас, додајући, да је Путину стало до економије, Русија никада не би напала Украјину.

Рат је само још један корак у плановима владајуће класе да преузму човечанство, и стекну моћ и контролу над свим људима.

Извор: Wебтрибуне.рс