Србија

СТРАВА И УЖАС! Нишлија (52) силовао ћерку (21) и направио јој дете – ДНК ПОТВРДИЛА

Више јавно тужилаштво у Нишу подигло је оптужницу против Нишлије Б. М. (52) који је ухапшен у марту ове године због сумње да је силовао ћерку (21). Како је потврђено “Блицу” у ВЈТ у Нишу, он је оптужен да је починио кривично дело насиље у породици и продужено кривично дело силовање.

Виши суд у Нишу је потврдио оптужницу, тако да ће се отац монструм ускоро наћи на оптуженичкој клупи. Б.М. је након хапшења био осумњичен само за силовање, али је након спроведене истраге њему стављено на терет и насиље у породици.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овај гнусни чин оптужени Б.М. први пут је извршио 2020. године, тек након што је девојка постала пунолетна. Не би ли припремио терен за монструозно недело, укућане са којима живи претходно је послао да изађу напоље до продавнице.

Случај је процесуиран интензивним полицијским радом нишке Криминалистичке полиције и Вишег јавног тужилаштву Нишу, када се након другог силовања несрећна девојка пожалила мајци која живи у Пећинцима, па је гинеколошким прегледом утврђено да је трудна. Након рођења бебе ДНК анализа потврдила је ужасне сумње – осумњичени Б. М. је отац ћеркиног детета!

Силовао је првог дана када је ушла у његову кућу

Према сазнањима “Блица”, девојка је раније била смештена у једној хранитељској породици, а по стицању пунолетства изабрала је да се врати породици биолошког оца који живи у Нишу.

– Нажалост, то је била ужасна грешка јер ју је отац, како се основано сумња, силовао још првог дана када је дошла у његову кућу. Претходно је укућане са којима живи послао напоље, да оду до продавнице, а онда је, како се сумња, користећи се силом и претњом насрнуо на кћер и силовао је – каже извор “Блица”.

Уплашена девојка је смогла снаге да проговори тек шест месеци после другог силовања, у фебруару прошле године. У августу је отишла до мајке која живи у месту Пећинци, код Сремске Митровице, и испричала јој шта јој се десило.

ДНК анализа открила монструма

Мајка је одмах одвела ћерку у Дом здравља у Сремској Митровици, где је гинеколошким прегледом утврђено да је у поодмаклој трудноћи. Обавештена је и нишка Криминалистичка полиција која је благовремено реаговала и одмах започела поступак.

Ипак, будући да је, према незваничним сазнањима, Б. М. негирао дело, а да није било сведока, искусни нишки криминалистички инспектори су иницирали ДНК анализу коју је Више јавно тужилаштво у Нишу наложило одмах по рођењу бебе, у децембру прошле године. Чим су се стекли услови, узет је биолошки материјал и ДНК анализа је урађена. Резултати су потврдили сав ужас на који се сумњало: да је Б.М. отац и своје ћерке и њене ћерке!

– Неспорно је да је ДНК сродника сличан. Али постоји јасна разлика између првог степена сродства и даљег сродства. Односно, отац је са ћерком у првом степену сродства, а ако је отац и њеног детета биће и с њим у првом степену сродства. Ако није отац ћеркиног детета, видеће се на основу ДНК анализе да су у сродству, али у том случају у даљем сродству – објаснио је за “Блиц” један стручњак за ДНК анализу.

Након што је ДНК анализа показала да је осумњичени Б. М. у првом степену сродства и са својом ћерком и са њеном ћерком, стављене су му лисице на руке и по налогу Вишег јавног тужилаштва у Нишу одређено му је полицијско задржавање.

Након хапшења бранио се ћутањем

Након хапшења, на саслушању у тужилаштву Б. М. се бранио ћутањем. По предлогу тужилаштва, Виши суд у Нишу му је одредио притвор ради спречавања утицаја на сведоке, због околности да би у кратком временском периоду могао поновити кривично дело, као и чињенице да је за наведено кривично дело прописана казна затвора преко 10 година, а његово извршење је узнемирило јавност.

Ћерка са бебом смештена у Сигурну кућу

Одмах након што је испричала каквом ужасу је била изложена приликом боравка у очевој кући, ћерка се више није враћала у Ниш и са оцем није имала контакте. Према незваничним сазнањима, она је са бебом била смештена у једној сигурној кући.

Извор: Блиц