Свет

АМЕРИЧКИ ПУКОВНИК ОТКРИО ВЕЛИКУ ТАЈНУ ЗАПАДА И УКРАЈИНЕ: Ово се дешава

Украјински војници се све више предају заробљеништву, не желећи да извршавају командна наређења која их осуђују на смрт, рекао је бивши саветник шефа Пентагона, пуковник Даглас Мекгрегор, на свом „Јутјуб“ каналу.

„Број украјинских јединица и војног особља који се предају расте сваким даном“, рекао је официр.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, то је због тога што су били лоше обучени, а затим им је дато немогуће наређење да заузму утврђене руске одбрамбене линије. Како је експерт приметио, на Западу не говоре истину о томе шта се дешава на фронту.

„Истина је да је погинуло 400.000 украјинских војника. Ово је невероватно велики број“, закључио је Мекгрегор.

Раније је, начелник Главног обавештајног одељења Министарства одбране Украјине, Кирил Буданов, потврдио озбиљне губитке украјинских снага.

У новембру прошле године, шефица Европске комисије, Урсула фон дер Лајен, изјавила, је да је у Оружаним снагама Украјине од почетка рата погинуло до 100.000 војника. Та реченица је касније потпуно уклоњена из њене изјаве.

Потом је секретар за штампу Владимира Зеленског, Сергеј Никифоров изразио мишљење, да шеф ЕК није требало да износи ове податке. Према његовим речима, такве информације треба да саопштавају само председник и министар одбране Украјине.

Извор: Wебтрибуне.рс