Србија

ХИТНО ОПЕРИСАНА ДИЈАНА ХРКАЛОВИЋ: Замало да се заврши фатално

Дијана Хркаловић, бивша државна секретарка МУП-а имала је у уторак хитну операцију која се умало завршила фатално.

Како је „Блицу“ потврђено из окружења блиског Хркаловићевој, њој је на редовном гинеколошком прегледу дијагностикован рак материце.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Карцином је био у поодмаклој фази и хитна операција је била неопходна. Морали су све да јој изваде. Током операције је дошло до погоршања јер јој је пукла и стомачна аорта. Да ли се то десило само од себе или је аорта пробушена током захвата, тек, буквално је једва преживела“, испричао је један од њених пријатеља.

Додаје да је Хркаловићева и даље на болничком лечењу, да је добила постоперативну терапију и да се породица и пријатељи надају да рак није метастазирао на кости.

Подсетимо, Хркаловић је у интервјуу у јуну рекла је да је због стреса изазваног психичким злостављањем бившег министра полиције Небојше Стефановића имала седам тешких операција и да је једва преживела.

У мају 2019. године јој је, како је тада испричала, пукло дебело црево. „Од маја 2019. године до краја октобра 2020. имала сам седам тешких операција, једва сам преживела. Лекари су ми рекли да је до тога дошло због стреса“, рекла је она.

Додала је да је због тих операција драстично смршала, изгубила „једно 15 килограма“ и да јој се због тога физички изглед доста променио.

Говорећи о операцијама, навела је да је због њих првих годину и по дана била везана за кревет.

„Имала сам и сепсу, било је ту погрешних дијагноза и погрешних операција. Последња операција је била 27. октобра 2020. године, тад сам се потпуно опоравила и добро сам“, рекла је тада бивша државна секретарка у МУП-у.

Иначе, Дијани Хркаловић суди се пред Специјалним судом у Београду. Оптужним предлогом Тужилаштва за организовани криминал Хркаловићева се терети због два кривична дела – трговина утицајем у продуженом трајању, због чега је тужилаштво тражило да јој суд изрекне казну затвора од пет година.

Све наводе кривичних пријава против ње, Хркаловићка је негирала на саслушањима у Тужилаштву за организовани криминал.

Хркаловићки је 6. јуна укинут кућни притвор који је замењен забраном напуштања земље, а њој је одузет пасош.

Извор: Блиц