Свет

Амерички пуковник открио застрашујући податак који Запад крије

Према угледним војним коментаторима попут америчког пуковника Дагласа Мекгрегора, украјинске снаге су имале огромне губитке.

Одликовани ветеран и бивши саветник Беле куће процењује, да је у досадашњим борбама погинуло чак 400.000 украјинских војника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Штавише, у недавној неуспешној украјинској контраофанзиви, Мекгрегор процењује да је погинуло чак 40.000 украјинских војника.

Ово не узима у обзир број украјинских рањеника, који би могао прећи и милион, или број војника чије су ране захтевале ампутацију удова.

Макгрегор процењује да је за ову другу опцију могуће и до 50.000 до 60.000 случајева.

Поређења ради, САД су имале 58.220 убијених у Вијетнаму од јула 1965. до јануара 1973. године.

Дакле, за нешто више од 18 месеци Украјина је претрпела више од 6 пута број мртвих од САД, за скоро осам година колико су се трупе бориле у Вијетнамском рату.

Овде говоримо о правом крвавом покољу, које чини америчко искуство у Вијетнаму бледим у поређењу са Украјином.

Да ствар буде још гора, украјинске трупе на линији фронта наводно немају довољно муниције и хране.

Као да то није довољно, ови млади регрути пролазе само најосновнију обуку пре него што буду послати на фронт. У основи се користе као топовско месо.

Када ови младићи дођу на фронт, неће знати шта их је снашло. Очекује их ужасан шок, што потврђују и неки преживели са украјинског фронта.

Због свега тога, ће предаја руским снагама многима изгледати веома привлачно.

Мада, да ли ће то успети зависи од тога, да ли могу да избегну специјалне јединице које је Украјина створила да уведе дисциплину, и стреља оне који покушавају да се предају.

Можемо се само саосећати према овим младим Украјинцима који су захваћени ратом, који је углавном креација ратних хушкача на Западу, и сплеткарских политичких опортуниста у Кијеву.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ