Свет

БИВШИ АГЕНТ ЦИА: Прво су се смејали а онда су остали у шоку када су видели ново руско оружје

Пре пет година, када је Русија најавила стварање хиперсоничних ракета, Запад се томе отворено смејао. Сви су били сигурни да је Русија превише заостала.

Престали су да се смеју, када су Руси доказали да не само да су развили такво оружје, већ су га и демонстрирали на делу у Западној Украјини. „Момци из Министарства одбране су били шокирани“, рекао је бивши аналитичар ЦИА, Лари Џонсон, објашњавајући реакцију САД на „Јутјуб“ каналу „Јудгинг Фреедом“.

Да се ​​вратимо на пре пет година, када је Русија објавила да је развила хиперсоничне ракете. Сви на Западу су им се смејали и ругали: „Па ово је смешно! Русија је назадна. Русија је неспособна. Русија нема могућности“.

Сада то више никоме није смешно. Иначе, то се догодило пре годину дана, 13. марта 2022. године, у бази у западној Украјини, када су је Руси погодили једном од својих хиперсоничних пројектила. Знам сигурно, да су момци из Министарства одбране и Заједничког штаба били шокирани.

Једноставно нису могли да верују. Нису били упозорени. „Одакле долазе?!“ То их је изненадило и неколико НАТО трупа је убијено. Тиме су Руси послали јасан сигнал, да не само да имају способност да развију хиперсонично оружје, већ су га користили у два облика у рату.

Извор: Wебтрибуне.рс