Свет

РУСИЈА ОДОБРИЛА: На списку је и Србија

Фото: Јутјуб

Руска влада одобрила је листу земаља чијим банкама је дозвољено да тргују на руском девизном тржишту, према наредби коју је потписао премијер Михаил Мишустин.

Сада је банкама и брокерима из пријатељских и неутралних земаља дозвољено да тргују на руском девизном тржишту, као и на тржишту деривата. Право да тргују дато је 31 земљи, укључујући Србију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То су још Азербејџан, Јерменија, Белорусија, Киргистан, Таџикистан, Туркменистан, Узбекистан, Алжир, Бангладеш, Бахреин, Бразил, Венецуела, Вијетнам, Египат, Индија, Индонезија, Иран, Катар, Кина, Куба, Малезија, Мароко, Монголија, УАЕ, Оман, Пакистан, Саудијјска Арабија, Тајланд, Турска и Јужна Африка, преноси Комерсант.

Резолуција је припремљена за примену нових одредби закона „О организованим аукцијама“, усвојеног у јулу ове године. Раније су приступ руском девизном тржишту имале нерезидентне банке из земаља Евроазијске уније, као и банке из Таџикистана. На руском девизном тржишту пословала је укупно 21 нерезиденцијална банка, преноси портал Бизнис.

Извор: Бизнис/Владимир Јокановић