Србија

Хитно се огласио Кон пред седницу Кризног штаба! „СТАЊЕ ЈЕ КАТАСТРОФАЛНО, ЉУДИ СЕ НЕ ВАКЦИНИШУ ДОВОЉНО“ Ево шта нас чека!

Епидемиолог др Предраг Кон, члан Кризног штаба, огласио се уочи седнице тог тела и ситуацију назвао катастрофалном.

Он је казао да је медицински део штаба имао консултације са премијерком Аном Брнабић и да не види побољшање, због чега се нада „померању“ става према епидемиолошкој ситуацији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Јесмо имали консултације, ми из медицинског дела инсистирамо на спровођењу раније предложеног. Ми нисмо за 12 дана видели побољшање ситуације, свакако не. Можда се стабилизовало, али смо на катастрофалном нивоу и то никако није право побољшање. Нисмо видели ни обухват имунизације да се побољшао, из дана у дан се вакцинишу људи али би требало да их је десет пута више. У таквој атмосфери, биће нових састанака Кризног штаба и ја се искрено надам да ће доћи до померања, с тим што не може бити померања става медицинског дела јер се он формира на основу чињеничног стања и епидемиолошке ситуације која је ванредна и повремено катастрофална. Једино се слажемо да је трајни излаз у вакцинацији“, рекао је он.

„Иду паралелно два процеса, с једне стране улазимо у зимски период, биће хладно и то је погодан период за респираторне вирусе. Улазимо у сезону слава, то је друга негативна ствар. Прилично су неповољни услови и тренуци, који нас очекују, где не можемо без озбиљних размишљања о контактима и поштовања мера да очекујемо да се ово заустави. А паралелно с тим, људи или постају имуни или премину. И једно и друго је чињеница“, рекао је он.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо