Русија

ПУТИН СЕ ОБРАТИО НАКОН НАПАДА У МОСКВИ: Све ће их стићи казна!

Председник Руске Федерације Владимир Путин је 24. март прогласио за Дан жалости у целој земљи

У свим регионима Русије уведене су посебне мере усмерене на борбу против тероризма како би се спречили нови напади, рекао је данас председник Русије Владимир Путин, након јучерашњег терористичког напада у Москви, у којем су, према последњим подацима, погинуле 143 особе.

Придружите се првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Путин је поручио да су све четири особе које су отвориле ватру на грађане на крају ухваћене. Они су, како је рекао, планирали да пребегну у Украјину, у којој је неко разрадио план како да пређу границу.

Сви који су били повезани са терористичким нападом – стићи ће их казна, ко год они били, подвукао је руски лидер.

„Казна ће стићи све. То је напад на Русију, на наш народ!“, истакао је Путин и додао да се Москва спрема за сарадњу са свим земљама које су спремне да са њом заједно раде на борби против међународног тероризма.

Председник Русије је овом приликом изјавио саучешће свима онима који су неког изгубили и додао да је у питању један „крвав, варварски чин“, пошто је очигледно да се Русија сусрела с „припремљеним масовним убиством“.

„Управо тако су се раније понашали и нацисти“, рекао је Путин.

Руски лидер је, такође, 24. март прогласио за Дан жалости у целој земљи.

Истакао је и да је обичан народ одмах притрчао у помоћ свим службама на терену и помагао да се рањеници пребаце у болнице, на чему им је захвалио.

„Свима ћемо пружити неопходну помоћ“, додао је.

Потврдио је да су се на мети терориста нашли цивили који нису ни за шта криви, укључујући и жену, децу и тинејџере и додао да се лекари боре за животе свих погођених.

„Нико и ништа не може поколебати наше јединство и вољу, нашу одлучност и храброст, снагу уједињеног народа Русије“, закључио је председник Путин.

Извор: Медији