Русија

ПОЈАВИО СЕ СНИМАК: Ово је вођа терориста, све је признао, погледајте саслушање (ВИДЕО)

Пре отприлике месец дана неименована особа повезала се преко мрежа са једним од терориста и предложила му да за новац убија људе

Главна уредница РТ и медијске групе „Расија севодња“ Маргарита Симоњан објавила је на Телеграму снимак испитивања једног од терориста, који je јуче отвориo ватру на недужне цивиле у тржном центру „Крокус сити“ у Москви.

Придружите се првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На снимку ухваћени терориста открива да је рођен 17. септембра 1998. године, да је у Русију допутовао 4. марта из Турске, и да је понуду о томе да изведе терористички напад добио преко Телеграма. Према његовим речима, не зна ко су биле особе које су наручиле напад, али је за то требало да добије око пола милиона рубаља. До сада, како је рекао, добио је половину те суме и то уплатом на картицу. Ипак, касније је рекао да му је било обећано милион рубаља.

Оружје за напад, како је рекао, добио је директно од наручиоца убиства, који му га је доставио.

Терориста је током испитивања рекао да се одлучио на овај корак након разговора са помоћником неког проповедника, којег је слушао, а понуду за напад добио је пре отприлике месец дана.

Наручиоци су му, како каже, послали локацију на којој је требало да буде изведен напад и захтевали од њега да убија људе.

У међувремену, главна уредница РТ и медијске групе „Расија севодња“ Маргарита Симоњан објавила је још један снимак. Други ухваћени терориста признао је да је понуду да убија људе добио преко мрежа од неког Абдуле, којег је затим и лично упознао пре 10 до 12 дана. Након што су му припадници безбедносних снага показали слику Абдула, терориста је потврдио да је то он. И овај терориста је рекао да се са Абдулом упознао преко Телеграма.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ