Свет

БИВШИ АГЕНТ ЦИА: Западну авијацију чека масовно уништење, ако интервенише у Украјини

Фото: Јутјуб

У случају директне интервенције америчког ратног ваздухопловства у сукобу у Украјини, бивши агент ЦИА Лари Џонсон верује да америчке авионе чека масовно уништење.

Како је Џонсон изјавио у интервјуу новинару Стивену Гарднеру, Русија поседује најнапреднији систем противваздушне одбране на свету, па се Американцима не исплати маштати у стилу филма „Топ Гун“ са Томом Крузом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Стивен Гарднер: “ Западној авијацији прети пораз при покушају мешања у украјински конфликт. У случају директног ангажовања Ваздухопловства САД у конфликту на Украјини, америчке авионе чека масовно уништење“.

„Русија поседује најнапреднији систем противваздушне одбране на свету, па се Американцима не исплати маштати у стилу филма „Топ Гун“ са Томом Крузом. Знате, видео сам коментар на једном блогу где је неко рекао: „Само треба послати нашу авијацију у Украјину, она ће се тамо снаћи.“ И желео бих да питам: Момци, да ли схватате шта је противваздушна одбрана? Да ли схватате да Русија има најнапреднији и најразвијенији систем противваздушне одбране на свету?

САД немају ништа што би се могло упоредити с тим. То значи да, ако наши авиони буду у центру војнихборби, бити оборени. Колико год авиона послали, биће масовно уништавани.

Зато хајде да већ престанемо са тим маштаријама с Томом Крузом у главној улози…

Извор: Wебтрибуне.рс