Свет

ЏОРЏ БУШ: Нисам имао појма да ми је вечеру служио Пригожин, добро је да сам жив

Фото: Јутјуб

Бивши амерички председник Џорџ Буш изјавио да је тек недавно сазнао да га је једном у Санкт Петербургу за вечером послужио нико други него Јевгениј Пригожин.

Говорећи путем видео-линка на конференцији „Јалта Јуропијан стратеџи“ у Кијеву, бившег америчког председника питали су о недавној смрти озлоглашеног шефа Вагнер групе, а он је казао донедавно није знао да је јео храну коју му је сервирао баш Пригожин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Оно што ме шокирало јесте да сам пре неки дан видео слику са самита Г8 у Санкт Петербургу на којој је Пригожин био тип који ми је послуживао храну. Тада је био кувар… Све што знам је да сам преживео”, казао је у свом стилу Буш.

Слободна Далмација преноси и да су недавно испливале фотографије с тог састанка из 2006, на којима се види како Пригожин сервира вино америчком председнику који за столом седи са својом супругом Лауром те руским председником Владимиром Путином и његовом супругом Људмилом.

Такође се појавило и још снимака из Русије на којима се види Пригожин док стоји иза америчког председника.

На једној из 2002, Пригожин стоји на ногама иза Путина и његове супруге који седе за заједничким столом с Бушом, а на другој чека како би послужио храну америчком председнику.

Пре него што је основао Вагнер групу, Пригожин је често послуживао храну из свог кетеринга за догађаје које је водио Путин, због чега је и добио надимак Путинов кувар.

Извор: Слободна Далмација