Свет

ХОДАКОВСКИ САОПШТИО: Убијен командант руске елитне бригаде? (ФОТО)

Пуковник Андреј Кондрашкин, командант руске елитне ваздушно-јуришне бригаде, наводно је убијен у Украјини.

Ову вест је саопштио Александер Ходаковски, командант руског батаљона Восток, који се бори на Доњецком фронту и чије су трупе прошлог месеца потиснуте из села Урожајне, преноси Њузвик.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кондрашкин, командант елитне 31. ваздушно-десантне бригаде, одиграо је кључну улогу у руској опсади Мариупоља прошле године. Ходаковски је сугерисао да је Кондрашкин убијен у украјинском нападу.

„Док смо се борили раме уз раме, спријатељили смо се са Андрејем, а данас смо дубоко погођени вестима о његовој смрти. Изражавамо саучешће његовој породици и пријатељима, његовим друговима“, написао је Ходаковски на Телеграму.

„Ово је озбиљно достигнуће“

Кремљ није коментарисао вест о Кондрашкиновој смрти. Украјински новинар Јуриј Бутусов рекао је да је 31. ваздушно-десантна бригада учествовала у „свим главним биткама рата“ и додао да су њени припадници сада стационирани у близини града Бахмута у Доњецкој области Украјине, где се воде интензивне борбе.

Он тврди да је Кондрашкин имао задатак да одбије украјинске нападе јужно од доњецког села Андријивка како би спречио заробљавање остатака 72. моторизоване бригаде.

„Међутим, Кондрашкин није успео да изврши задатак. Још нису познате тачне околности под којима је Кондрашкин погинуо током ових битака. Али ликвидација команданта једне од руских ударних формација је озбиљно достигнуће“, сматра украјински новинар.

Извор: Индекс