Регион

ХРВАТ БРУТАЛНО ПРЕТУКАО КОНОБАРА ИЗ СРБИЈЕ КАД ГА ЈЕ ПИТАО ЗА ПЛАТУ: „Убићу те и закопати на плажи, нико те неће наћи“

Вест о физичком нападу лопудског угоститеља на свог запосленог, држављанина Србије, одјекнула је далеко јер је нападач од раније добро познат полицији. Почетком недеље ухапшен је због сумње да је раднику разбио нос и претио да ће да га убије. Сукоб је ескалирао, па су претученом мушкарцу у помоћ прискочили полицајци који су ухапсили нападача, а у претрази његове куће и угоститељског објекта пронађена је мања количина дроге, тачније нешто хашиша и индијска конопља, што је резултовало подношењем кривичне пријаве.

Дебели досије

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Из Полицијске управе су потврдили како је у понедељак поподне дошло до вербалног и физичког сукоба 38-годишњег хрватског држављанина и 39-годишњег конобара, држављанина Србије, због несугласица око посла. Обојица актера били су под утицајем алкохола, а држављанин Србије прекршајно је кажњен према Закону о странцима, јер није имао регулисане дозволе за боравак и рад и због кршења јавног реда и мира.

Угоститељ нападач, И. Г, својевремено заменик председника Месног одбора Лопуд, којем је одређен истражни затвор у до 30 дана, Лопуђанима је добро познат по ранијим испадима. Један од њих је и напад на полицајца током полицијске интервенције, због чега се на дубровачком Општинском суду против њега води судски поступак.

Према подацима из Државног тужилаштва, угоститељ је већ правоснажно осуђиван што, како се наводи у образложењу решења о истражном затвору, указује на његову „изразиту упорност и високи ниво криминалне воље у чињењу кривичних дела“.

Најновији инцидент догодио се на популарној плажи Шуњ, где је споменути нападач угоститељ, а тамо држи и кафић. Управо га је ту 28. августа око 17 сати запослени М. М. питао кад ће да му исплати плату и дати обећани оброк. Ничим изазван, И. Г. је на то држављанина Србије зграбио за кошуљу, повукао према себи и снажно ударио главом о главу.

Услед силине ударца, конобар је пао на земљу, где га је, док је још лежао, нападач више пута ударио шакама по глави и ногама по телу.

Даљу ескалацију сукоба спречили су гости кафића, али свађа није била завршена. Кад се конобар подигао са земље љутити газда поново га је ударио песницом у главу и оборио на под те више пута изударао рукама и ногама.

У даљњем искаљивању беса И. Г. су смирили гости из локала на Шуњу. Након поновљеног напада, који је код конобара резултирао преломом носа, окрвављени држављанин Србије се придигао, али послодавац није одустао, па му је љутито запретио да ће га убити „и закопати на Шуњу! Нико те неће наћи“, пише „Јутарњи лист“.

Мештани су још увек у шоку након тог догађаја, а казали су како је починилац имао проблема и са дивљом градњом на плажи, али и неплаћањем пореза. Својевремено је кажњен и због скидања службеног печата а свог објекта.

Такође су се пожалили и на то да у јеку сезоне И. Г. често рано ујутро ствара буку вожњом доставних возила с робом за свој кафић.

Извор: Јутарњи лист