Свет

КЕДМИ: САД ће морати да попусте Русији, ово се дешава

Бивши шеф израелске обавештајне службе „Натив“, војни експерт и политиколог, Јаков Кедми, прокоментарисао је речи познатог америчког ТВ водитеља Такера Карлсона, да ће САД започети директан рат са Русијом већ 2024. године.

Како је специјалиста приметио у интервјуу издању „Милитарy Аффаирс“, разговори о миру у Сједињеним Државама увек почињу када осете да могу да изгубе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Зато почиње ова хистерија, то је америчка политика“, рекао је он. „То је приступ чистог рачуновође који броји добитке и губитке. Карслон уопште не узима у обзир узроке сукоба.“

Истовремено, према речима Кедмија, мало је вероватно да ће рат између САД и Русије почети следеће године, јер ниједна страна нема разлоге за овај рат.

„Русија се бори да преживи. Сједињене Државе подржавају сукоб како би задржале свој утицај. Због тога они не иду у светски рат, посебно када САД данас схвате да је стратешка војна предност на страни Русије“, објаснио је бивши израелски обавештајац.

Стога ће, уверен је, Вашингтон само покушати да игра на ову претњу, јер САД треба да убеде свој народ да чине све за њихово добро и мир. Међутим, они сигурно не размишљају о нуклеарном рату, као да је прави, и не припремају се за њега, сигуран је стручњак.

„Они се припремају за то, да би их догађаји у Украјини могли натерати да седну за преговарачки сто са Москвом. Карлсон каже да ће САД морати да попусте.

Реч је о безбедносним гаранцијама за Русију, које је раније најавила- да уклони НАТО трупе са руских граница, да уклони нуклеарне снаге САД из Европе, да забрани НАТО трупе да буду на територији других земаља и да заустави напредовање НАТО-а на исток.

Запад ће морати да заборави на Украјину, Молдавију, Грузију и Казахстан. Тек тада ће Руска Федерација осетити да јој је безбедност загарантована“, закључио је бивши шеф израелске обавештајне службе „Натив“.

Како је „Експерт“ раније писао, познати амерички ТВ водитељ Такер Карлсон, најавио је скори рат између Сједињених Држава и Русије.

Према његовом мишљењу, непријатељства у пуном обиму између војски две земље могу почети већ 2024. године. На овај начин ће, сматра Карлосон, администрација Џоа Бајдена покушати да одржи власт у земљи.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ