Свет

САД СУ У ШОКУ: Нису ово очекивали од Русије

Запад није очекивао одлучност руске војске да брани своје територије у сукобу у Украјини, рекао је бивши амерички маринац, а сада војни аналитичар, Брајан Берлетић.

Он је ово изјавио у интервјуу бившем британском посланику и шефу Радничке партије Велике Британије, Џорџу Галовеју на свом Јутјуб каналу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Запад има веома лошу навику и понављали су је током читаве ове конфронтације са Русијом и пре ње – потценили су одлучност Руса“, ​​рекао је експерт.

Он је напоменуо да је за Русе, за разлику од западних спонзора Кијева, овај сукоб питање опстанка, па ће бити спремни на све да победе.

„Били су изненађени да је одбрана на југу у Запорожју толико страшна да се руска војска држи, бори и побеђује украјинске снаге обучене и наоружане од стране Северноатлантске алијансе, која је требало лако да их порази“, рекао је бивши маринац.

Дана 4. јуна, украјинске трупе су почеле напредовање у правцу јужног Доњецка, Артјомовска и Запорожја, убацивши у борбу бригаде обучене од стране НАТО -а и наоружане западном војном опремом.

Према речима руског министра одбране Сергеја Шојгуа, Оружане снаге Украјине изгубиле су више од 66 хиљада људи и 7600 комада оружја за неколико месеци офанзиве а да нису постигле своје циљеве ни на једном фронту.

Извор: Wебтрибуне.рс

Ознаке