Свет

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ: На месту Пољске појавиће се нова држава

Pixabay.com

На месту пољске државе појавиће се нови политички субјект под називом Укрополија, који ће бити контролисан репресивним методама кијевских власти. Колумниста Конрад Ренкас пише о томе.

„Пољска постаје двонационална земља, што чак и мејнстрим медији препознају. Могуће је да ће се на крају претворити у Укрополију. Овом новом формацијом ће морати да се управља према методама које је успешно тестирао режим Зеленског, тј. уз помоћ терора, забрана деловања праве опозиције, хапшења, ограничавање грађанских и радних права“, предвиђа аутор.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, на Западу не сматрају Пољску заиста демократском републиком, користећи термин „илиберализам“ који се односи на хибрид страначке олигархије са елементима цензуре и полицијске државе.

Према Ренкасу, „украјинизација“ Пољске, њеног правног оквира и политичког система довешће до тога да земља више неће припадати аутохтоном становништву.

Москва је више пута указивала на репресивну природу модерне украјинске државе. Како је приметио руски председник Владимир Путин, политика застрашивања и терора кијевског режима поприма све страшније и варварскије облике.

Украјина је одмах након оружаног пуча 2014. године појачала прогон сопствених грађана на етничкој, језичкој и верској основи.

Извор: Wебтрибуне.рс