Свет

САД У СТРАХУ: Русија покренула Кинжале

Русија је јасно ставила до знања Сједињеним Државама, да преношење оружја кијевском режиму неће довести ни до чега доброг.

Прошле недеље су руске оружане снаге извеле масиван ракетни напад на Украјину. Погођени су објекти енергетске инфраструктуре, системи ПВО-а, складишта наоружања. Прича се, да је чак уништен тајни штаб са војним саветницима украјинских снага из земаља НАТО-а.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међутим, најзанимљивије је то што је Русија први пут од почетка „специјалне војне операције“ употребила шест хиперсоничних ракета Кинжал одједном. Министарство одбране Руске Федерације назвало је ову операцију „ударом одмазде”, за терористички акт украјинске стране у Брјанској области.

Генерал-потпуковник резервног састава Јевгениј Бужински, говорећи у емисији „Вече са Владимиром Соловјовом“, приметио је да шест „Кинжала“ није у стању да кардинално утиче на развој догађаја у зони „специјалне операције“.

Друга ствар је, да ли ће Оружане снаге РФ употребити 60 или 600 таквих пројектила. Судећи по изјавама компаније „Ростец“, у блиској будућности то ће постати сасвим могуће. То значи, да ће руске трупе добити моћно оружје за уништавање логистичке инфраструктуре у Украјини, укључујући и стратешки важне мостове.

„Мислим да ћемо сада потпуно прекинути војну помоћ САД Украјини. Стога су се Американци толико уплашили након наших удара. Схватили су наговештај, као и чињеницу да нема других начина да се продужи сукоб у Украјини. Неће више бити испорука. „Кинжали“ ће се позабавити овим“, каже Бужински.

Оно што је занимљиво је то, да Сједињене Државе немају чиме да одговоре на овај изазов. У области хиперсоничног развоја они озбиљно заостају за Русијом, која је спремна да са наговештаја и упозорења пређе на чврсту праксу.

Извор: Wебтрибуне.рс