Издвајамо Русија Србија

ПУТИН ПРАВИ ВОЈНУ СИЛУ ОД СРБИЈЕ! Склопљен нови споразум: Наша војска добија нове МИГОВЕ и MI-35!

Русија ће Србији испоручити ‘нову технику из области авијације’, стоји у уговору који је потписан за време последње посете председника Путина Београду, открио Виктор Кладов, директор компаније ‘Ростех’

Председник Русије Владимир Владимирович Путин пре краја ове године послаће Србији нове авионе ‘миг 29’ и хеликоптере ‘Ми-35’.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово открива Виктор Кладов, директор за међународну сарадњу руске компаније „Ростех“. Он каже да је најновији споразум о сарадњи између Србије и Русије потписан 17. јануара, за време посете руског председника Владимира Путина нашој држави. Како је прецизирао, у питању су три уговора на основу којих ће нам Москва послати различиту војну технику, укључујући и авионе и хеликоптере.

Опоравак војске

Иако званично још није саопштено о којој војној техници је реч, извор ‘Спутњика’ из војног сектора тврди да је реч о модернизованим ловцима ‘миг 29’. Москва нам је, иначе, већ послала шест оваквих летелица, а Србија би до краја године требало да добије још четири иста авиона од Белорусије.

Договорена је и набавка четири хеликоптера ‘Ми-35’, које званичници НАТО пакта називају ‘ђавоље кочије’ или ‘убице тенкова’!

– Ова година је почела успешно. Већ је потписан низ споразума с иностраним партнерима, укључујући три за време посете Путина Србији. Русија ће испоручити Србији авијациону технику. Реч је о различитој техници… – рекао је Кладов.

Вулин: Јачање сарадње са Казахстаном

Министар одбране Александар Вулин разговарао је у Абу Дабију са замеником премијера и министром за одбрамбену и аерокосмичку индустрију Казахстана Аскаром Жумагалијевим о унапређењу војно-индустријске и војно-економске сарадње две земље.

Вулин је нагласио могућност пружања техничко-технолошке подршке на успостављању линија за производњу пешадијске муниције у Казахстану, заједнички развој и освајање производње, као и заједничку производњу и трансфер технологија.

Коментаришући нове уговоре о војној сарадњи Србије и Русије, пуковник Веселин Шљиванчанин каже да грађани поштују Путина и да то најбоље показује величанствен дочек приређен за њега у Београду.

– Русија је велика земља која је увек бринула да се поштују Србија и њени интереси у међународној заједници. Верујем да је Путин потписао много споразума о сарадњи са Србијом, посебно на економском и трговинском плану. Колико знам, потписани су и споразуми о модернизацији и јачању борбене моћи српске војске. Јасно је у каквом окружењу се Србија налази и зато нам треба искрени пријатељ какав је Русија. Притом, јако је важно рећи да ми ово не радимо како бисмо некога угрожавали, већ да бисмо штитили наш интегритет, слободу, територију и интересе грађана. Наша војна индустрија се опоравља – наглашава Шљиванчанин.

Озбиљан партнер

Бивши потпуковник КОС Љубан Каран каже да Путин у пракси показује да озбиљно третира нашу војну сарадњу, уз пуно поштовање српске неутралности.

– Председник Путин нам искрено помаже да ојачамо војску у сегментима који нам гарантују очување независности. Можемо имати поверење у стручни тим Министарства одбране, који на основу стручних анализа планира набавку наоружања. Набавка сваког новог моћног и модернизованог ‘мига 29’ увек је добра одлука, јер ко располаже великим бројем таквих летелица, врло лако и тренутно може неутралисати сва изненађења и провокације. Повећањем броја ових летелица стварају се услови да се ловачка авијација издвоји у засебну целину, што би јој дало додатни квалитет – закључује Каран.

 

Извор: М.Добромировић/Информер