Издвајамо Србија

КОЛЕГЕ БАШ ПОГОДИЛА ШАБАНОВА СМРТ: Босанац се расплакао у емисији уживо, па са кнедлом у грлу ОТКРИО… (ВИДЕО)

Неда Украден, уплакана, подсетила је да су певачи много радили и често били на точковима

Певач народне музике Шабан Шаулић погинуо је јуче ујутру у стравичној саобраћајној несрећи до које је дошло тако што је пијани возач ударио од позади ауто у коме је био Шаулић, а колеге су још у неверици.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Драган Стојковић Босанац, Неда Украден и Мерима Његомир нису могли да проговоре од суза које су гутали и сваки пут када би споменули име Шабана Шаулића морали су да стану.

– Доста сам сарађивао са Шабаном и тешко ми је. Извините – једва је рекао Босанац, а онда је подсетио каква је музичка громада био.

– Он је био константа певачка, он је био толико раскошан у свом гласу да је била част и привилегија нешто снимити са њим. Његов глас, изговор текста, интерпретација, он је имао нешто најбрилијантније што није имао ниједан певач нити ће. Кад слушате на радију музику, иде једна, друга, трећа и кад се крене Шабан, звучници прораде – рекао је Босанац.

Неда Украден, уплакана, подсетила је да су певачи много радили и често били на точковима.

– Ми смо радници треће смене и ако си 120 километара око куће ти мислиш да си ту на прагу, да будеш са својом децом. Нико није од беса кренуо да се возика рано ујутро. Дубоко саучешће изјављујем Гоци, Илди, Михајлу, њиховим унуцим. Ја сам ову вест јуче доживела возећи. Возила сам се из Словеније, сама. И сама сам возила. Сама возим јер не могу да се опустим кад ме неко вози. Колико јењих погимуло тако што их је неко возио. Желиш да ухватиш први авион да дођеш кући. Али хоћу да кажем осим што је био вансеријски певач. Ми смо сви више мање музикални, али он је био вансеријски, а са тим гласом. Он никад нисте ћули да он фалшира. шабан је био јако скроман човек. Он је био толико популаран, он је из нарада и кад би он изашао то би био лом – рекла је Неда.

– Нисам веровала да је то могуће. Никада нико није могао да верује да се то може Шабану да се деси. Све највеће хитове он је написао. Он је био тако, био је скроман, непоновљив. Сви журе кући. Нико неће да легне, сви хоће да дођу кући. Кога ћеш да сретенеш у тим јутарњим сатима него пијане, који иде из кафане и да убије таквог једног човека. Био је јединствен, никога није имитирао, био је посебан – једва је рекла Мерима Негомир.

 

Извор: Еспресо