Србија

ДНК ПРОДУБИО МИСТЕРИЈУ НЕСТАНКА МАЛЕ ДАНКЕ: Ниједан биолошки траг из кола није њен

Више јавно тужилаштву у Зајечару потврдило је информацију, која се појавила у појединим медијима, да нова ДНК вештачења која су пристигла у то тужилаштво не показују да постоје биолошки трагови убијене девојчице Данке Илић (2) из Бора.

Како поједини медији преносе, у питању су ДНК вештачења преко 400, од укупно 500 трагова, изузетих из возила ЈКП „Водовод“ које су, како се сумња, користили осумњичени Д. Д. и С. Ј. приликом злочина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„У досадашњим пристиглим резултатима ДНК вештачења нема биолошких трагова девојчице. Међутим, важно је напоменути да је ово само део вештачења, јер се вештачи много предмета. Сада је стигло само првих неколико извештаја. Ми очекујемо да пристигну и остали,“ рекао је тужилац Миодраг Цановић.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Осим овог сета материјалних трагова, у току су и вештачења алата из кућа осумњичених и других предмета, пронађених на терену. Такође, ускоро се очекују и резултати из Националног криминалистичко – техничког центра, који је вештачио ГПС уређај из службеног возила „Водовода“, у циљу утврђивања свих параметара кретања Д. Д. и С. Ј. на дан нестанка девојчице.

Подсетимо, осумњичени радници борског „Водовода“ су 26. марта, када је у Бањском пољу нестала двогодишња Данка, били на радном задатку.
Према признању Д. Д. у тужилаштву, они су девојчицу ударили аутомобилом, задавили је и након тога се договорили да тело детета баце на дивљу депонију на Старобањском путу.

Одатле ју је, наводно, два дана касније Д. Д. изместио на другу, за сада непознату локацију, заједно са оцем и сада покојним братом Д. Д. (40). Данкино тело до дан данас није пронађено.

Извор: Б92