Србија

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ-А: Упаљен метеоаларм

У СРБИЈИ ће данас бити свежије, а више падавина се очекује у југозападним, јужним, југоисточним и централним крајевима Србије, од 20 до 40 милиметара.

Јутарња температура биће од 11 до 15, а највиша од 17 на југу до 22 степена Целзијуса на северу Војводине, према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На северу Војводине ће бити променљиво облачно и углавном суво.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

У осталим крајевима умерено до потпуно облачно и мало свежије, местимично с кишом и локалним пљусковима с грмљавином, а јаче падавине се очекују углавном у јужним и централним пределима Србије.

Дуваће слаб и умерен, северни и североисточни, на истоку Србије повремено и јак источни ветар.

И у Београду данас умерено до потпуно облачно и мало свежије, повремено с кишом и локалним пљусковима уз могућност грмљавине.

Ветар слаб и умерен, северни и североисточни, увече у скретању на источни. Јутарња температура око 13, а највиша око 20 степени.

Метеоаларм је упаљен на територији скоро целе Србије, осим на простору Бачке.

РХМЗ је издао хитно упозорење за подручје централне и јужне Србије где се очекују обилни пљускови са грмљавином, уз количину падавина од 20 до 40 мм.

Детаљна прогноза за наредна три дана

У петак променљиво облачно са дужим сунчаним интервалима и у већем делу суво. Локални пљускови с грмљавином, као ређа појава, очекују се на западу, југозападу и југу Србије.

Ветар слаб и умерен, на истоку и јак, источни и југоисточни, док ће на југозападу и југу Србије дувати североисточни ветар. Најнижа температура од 9 до 13 степени, а највиша од 17 до 23 степена.

Субота

Променљиво облачно са дужим сунчаним интервалима и у већем делу суво, а локални пљускови с грмљавином могући су тек понегде у брдско-планинским пределима источне и југоисточне Србије. Ветар слаб до умерен, северни и северозападни.

Најнижа температура од 7 до 11 степени, а највиша од 20 до 24 степена.

Недеља

Променљиво облачно и нестабилно, местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином. Ветар слаб до умерен, северни и северозападни.

Јутарња температура од 7 до 13 степени, а највиша дневна од 22 до 25 степени.

Извор: Новости