Русија Свет

ШОЈГУ СЕ ОГЛАСИО НАКОН САСТАНКА СА ПУТИНОМ: Задатак је извршен, ово је крај

Сергеј Шојгу (Фото: Јутјуб)

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу изјавио је након састанка са председником Владимиром Путином да су активности везане за делимичну мобилизацију завршене.

„Задатак који подразумева мобилизацију 300.000 грађана је извршен. Наставак мобилизације није предвиђен“, рекао је Шојгу и нагласио да се припреми мобилисаних грађана пре њиховог слања у зону специјалне операције придаје велика пажња.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министар одбране пренео је руском лидеру да је у зону специјалне операције до сада послато 82.000 мобилисаних војника, јавио је Спутњик.

Такође је рекао и да ће сви који учествују у борбеним операцијама у специјалној војној операцији у Украјини добити статус ветерана.

Истовремено, руски председник је захвалио свима који су организовали мобилизацију и поручио да је сада главни задатак да сви они који су мобилисани прођу сву неопходну обуку и да добију комплетну опрему.

„Сада је најважније да се они припреме и да добију сву неопходну опрему како би се осећали сигурно уколико буде потребе да учествују у непосредним борбама“, истакао је Путин и додао да се на фронт могу слати искључиво добро припремљени борци.

Извор: Танјуг