Свет

ХАОС У НЕМАЧКОЈ: Српкиња бензином запалила окружни суд

Држављанка Србије ухапшена је у немачком граду Фрајбургу због сумње да је полила бензином улаз у окружни суд и запалила га!

Драма се одиграла у среду око 11.40 сати, а повређене су три особе. Одмах по дојави на место инцидента стигла су 24 ватрогасаца. Према наводима полиције, једна средовечна жена је просула бензин на улазу и потом га запалила. Том приликом је изговарала разне увреде и псовке, а онда побегла аутомобилом. Нешто касније се сама предала у пратњи свог адвоката.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Има много индиција да је њен злочин повезан са једним поступком пред судом. У полицији нису желели да кажу да ли је жена у том случају означена као осумњичена односно жртва или сведок – наводе немачки медији.

Након што је изазвала пожар, противпожарни систем је активирао аларм, а један очевидац је позвао број за хитне случајеве. Зграда је делимично евакуисана због јаког дима, а три особе су повређене.

– Две особе су превезене у оближњу клинику због сумње да су удахнуле дим – јављају локални медији.

С обзиром на то да је ватрогасна екипа брзо стигла пожар је брзо угашен и избегнута је катастрофа. Зграда је оштећена од чађи и дима, а полиција још не може да каже колика је штета.

Ко је запалио зграду суда у почетку се није знало. Полицајци су међутим успели да брзо идентификују жену на основу њене регистарске таблице и покренули су потрагу. Неколико сати након пожара она се сама појавила у станици са адвокатом.

– Реч је о држављанки Србије и Црне Горе (41) из Брајсгау-Хохшварцвалда. Позадина овог злочина је вероватно поступак у вези са породичним односима који је на чекању пред окружним судом – саопштили су из тужилаштва и додали да је осумњиченој одређен притвор.

Извор: Ало