Србија

ЈОШ један случај ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА потреса СРБИЈУ!

Дечак С. К. (12), који иде у шести разред ОШ „Бранко Радичевић“ у Великој Моштаници, месецима уназад је жртва вршњачког насиља које је у среду кулминирало, када му је старији ученик те школе поломио руку.

О овом, досад најбруталнијем случају Курир је јуче први писао, а мајка малтретираног дечака Д. К. (име и презиме познато редакцији) тврди да се и раније обраћала школи, али да је једина реакција била смањивање оцене из владања ученику У. Ј. (13), који је и овог пута тукао њеног сина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– С тим и још једним дечаком већ дуже време имамо проблеме – задиркивали су мог сина и шамарали га у школи, после школе су га сачекивали и гађали леденим грудвама. Све сам то пријавила школи, а насилници су заузврат добили само двојку из владања. Смањење оцене очигледно ништа не значи, то није решење, нити адекватна казна, јер насиље над мојим дететом и даље траје – открива узнемирена мајка за Курир.

Проблеми дуго трају

Она очекује одлучнију реакцију школе или полиције да би њен син био безбедан.

– Волела бих да, уколико је могуће, та деца добију забрану приласка мом детету, у школи или ван ње, само да су што даље од мог детета. Нисам задовољна смањењем оцене из владања, желим много више о тога – истакла је Д. К.

Није покренут поступак

А након последњег, најдрастичнијег инцидента, када је У. Ј. прво шамарао, а онда треснуо о земљу њеног сина, који је потом завршио на Институту за мајку и дете са сломљеном руком, Д. К. каже да засад у школи није покренут никакав конкретан поступак против насилника.

– Директор школе је контактирао са мном, распитивао се за здравствено стање мог детета и обећао да ће учинити све што је у његовој моћи, али ништа конкретно није прецизирао. Посебно сам шокирана реакцијом полицијског инспектора, који ми је још првог дана рекао да је разговарао са породицом У. Ј., да му је тај дечак обећао да ће се смирити и да после тога полиција не може ништа да предузме, нити да казни насилника млађег од 15 година! Случај су, кажу, проследили надлежнима за малолетничку деликвенцију – навела је Д. К.

Милија Ралевић, директор школе, ни јуче није хтео да коментарише случај због интереса деце.

Извор: Курир.рс