Русија

ЗАПАД У ШОКУ: Генерал Суровикин постаје нови шеф Вагнера?

Руски генерал Сергеј Суровикин могао би да постане нови шеф Вагнера, спекулишу руски медији.

Суровикин је учествовао на састанку са вођством алжирског војног одељења, што указује на почетак кампање за именовање на место које је имао оснивач ове приватне војне компаније Јевгениј Пригожин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Закључак је донет увидом у фотографију генерала Суровикина која се појавила на друштвеним мрежама. Фотографија је снимљена у Алжиру, где је он отишао на састанак са војним вођством те северноафричке земље.

Суровикин је на свим састанцима био у цивилу, што потврђује његово отпуштање из редова Оружаних снага Русије, тврде поједини руски медији. Још раније, 4. септембра, појавила се фотографија Суровикина током шетње са супругом у Москви.

Суровикин се у јавности није појављивао од 24. јуна, када се обратио борцима Вагнера апелом да зауставе побуну. Наводно су га руска надлежна тела осумњичила за учешће у тој побуни.

Суровикин је био заменик команданта у Украјини, коју предводи командант Главног штаба Валериј Герасимов.

Упамћен је и по команди за повлачење 30.000 добро наоружаних и војном техником добро опремљених јединица и руске 58. армије са десне обале Дњепра у Херсонској области и истоименог административног средишта у јесен прошле године.

Извор: Срна