Свет

АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈАЦ ШАФЕР: Пао је украјински фронт, Руси почињу свој завршни ударац!?

Руске трупе имају неопходне ресурсе да лако пређу у офанзиву на украјинско поприште, рекао је бивши амерички обавештајац Тони Шафер у интервјуу за Јутјуб канал Јудгинг Фреедом.

– Мислим да је то неизбежно. Налазимо се на тачки када ће Руси почети полако и пажљиво да се крећу напред – рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима стручњака, већ је очигледно да је војска Украјине поражена. Приметио је да је њихова контраофанзива била неуспешна и да није ишла по плану и признао да би у блиској будућности могла потпуно да престане.

Истовремено, Шафер је напоменуо да су руске трупе спремне да поново преузму иницијативу и да имају неопходне резерве за покретање офанзивне операције у догледној будућности.

Од почетка јуна, Оружане снаге Украјине покушавају да напредују у правцу Запорожја, Јужнодоњецка и Артјомовска, убацујући у борбу јединице обучене и наоружане од стране НАТО.

Како је нагласио Владимир Путин, нису успели да остваре значајније успехе ни на једном сектору фронта. Према речима министра одбране Сергеја Шојгуа, само у септембру губици украјинске војске износили су више од 17 хиљада људи и преко 2,7 хиљада комада оружја.

Извор: Информер